OM FREDRIK

SÅNGPEDAGOG

ARTIST OCH

LÅTSKRIVARE

OM FREDRIK

Fredrik växte upp i Uddevalla, men är numera bosatt och verksam i Stockholm. Han har sjungit och komponerat musik sedan barnsben och spelat både gitarr och piano sedan 10-årsåldern. Musiken som Fredrik skrivit har hamnat på såväl cd-skivor som i föreställningar. 2013 släpptes julsingeln Santa's on the way på Spotify och under hösten 2014 släpptes där även minialbumet Losing gravity. 2019 var det dags igen. Och denna gången blev singeln det Shatters like glass med hårdrocksbandet Elusive End. Fredriks musikaliska erfarenheter sträcker sig från allt mellan romanssång och hårdrocksband via ett par musikalroller, en pianoduo á la Sinatra och körsångare till bland andra Laleh.


Fredrik är en meriterad sångpedagog med examen från Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet, har studerat och instruerat Speech Level Singing Technique under många år, och har ett flertal andra metoder för sång och undervisning i bagaget. Sedan 2013 har han fortbildat sig i sång och pedagogik för de namnkunniga sångpedagogerna Seth Riggs och Greg Enriquez.


Fredrik har arbetat som sång- och musikpedgog vid ett flertal olika musikskolor och estetiska musikprogram och har undervisat medlemmar från bland annat grupperna Dead by April, Youngblood och JTR. Han har coachat ett stort antal musikalartister och föreläst i sångmetodik på Musikhögskolan i Göteborg. Sedan 2011 bedriver Fredrik musikutbildning i egen regi via företaget More than Music.

LYSSNA PÅ SPOTIFY

MORE THAN MUSIC


fredrikbergstrand.com drivs av företaget More than Music som startades i mars 2011. Verksamheten består främst av utbildning inom sång- och röstteknik. Syftet med företaget är att erbjuda sångutbildning med hög internationell pedagogisk standard förankrad i såväl väl beprövade metoder som i den senaste röstforskningen.


Fredriks gedigna bakgrund inom Speech Level Singing Technique gör att eleverna kan känna sig trygga med att undervisningen håller hög kvalitet.


Verksamheten är förlagd till Stockholm och sångstudion i Huddinge. More than Music innehar F-skattsedel.